Sărățele cu cascaval – Se prepară din 500g făină, 400g cașcaval, 200g margarină și…

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 300 g margarină
  • 300 g cașcaval ras
  • 1 lingură sare
  • 4-5 linguri smântână
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

  1. Amestecul de bază: Într-un bol, combinați făina cu sarea.
  2. Incorporarea margarinei: Adăugați margarina și amestecați bine cu degetele până devine un aluat nisipos.
  3. Adăugarea cașcavalului: Păstrați puțin cașcaval ras deoparte pentru decor, iar restul încorporați-l în aluat.
  4. Adăugarea smântânii: Adăugați smântâna și frământați până obțineți un aluat moale și ușor de lucrat.
  5. Întinderea aluatului: Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 5-6 mm.
  6. Ungerea: Bateți oul și ungeți suprafața aluatului cu el.
  7. Presărarea cașcavalului: Presărați cașcavalul păstrat pe deasupra și tăiați aluatul în forme de sărățele.
  8. Coacerea: Așezați sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute sau până se rumenesc.

Servire

Lăsați să se răcească ușor și savurați-le cu poftă!

Poftă bună!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică. Postarile noastre sunt selectate in functie de potentialul de conversii pe care le au si lead-urile generate.