ARAGAZELE VOR FI INTERZISE! Ordinul venit direct de la UE

Aragazele ar putea deveni istorie în Uniunea Europeană!

Argumentul este că acestea ar polua atmosfera și ar necesita prea multă energie și timp pentru pregătirea mâncării.

Astfel, aragazul tradițional ar putea fi înlocuit.

Aragazele ar putea deveni istorie în UE. Autoritățile europene spun că arderea gazelor produce monoxid de carbon și alți poluanți nocivi pentru sănătate.

Simultan, plitele cu inducție nu produc fum sau emisii.

În acest context, susțin autoritățile europene, aragazul tradițional trebuie înlocuit.

Această schimbare ar influența multe obiceiuri zilnice și ar aduce costuri suplimentare pentru fiecare gospodărie.

Aragazele ar putea deveni istorie în Uniunea Europeană
Potrivit proiectului european, noile sisteme elimină riscul riscul ca mâncarea să dea pe foc, dar și riscul de explozie. Mai mult, focul se poate stinge singur dacă a fost lăsat aprins mai mult decât este necesar.

Trecerea la noul sistem se va face după cum s-a explicat pentru obligația de renovare a caselor de clasă energetică scăzută. Simultan, procesul de înlocuire ar putea fi finalizat în câțiva ani.

În momentul de față nu există indicații oficiale în acest sens. Totuși, tot mai mulți europeni au renunțat la abonamentul la gaz și folosesc deja plitele cu inducție. Acestea din urmă nu utilizează gazul drept combustibil. Nu generează o flacără, dar încălzesc oalele și tigăile.

Cererea de gaze naturale va scădea în Europa în următorii 20 de ani
În altă ordine de idei, amintim că cererea de gaze naturale ar putea scădea în Europa în următorii 20 de ani. Un studiu realizat de firma de consultanță Deloitte și de institutul german de mediu Oeko sugerează că în următoarele două decenii va avea loc o scădere substanțială a cererii de gaze naturale în Europa.

Autorii studiului estimează că, până în 2040, cererea de gaze naturale ar putea scădea cu până la două treimi. Până în 2050, aceasta ar putea scădea cu până la 95% față de nivelurile observate în 2021.

Această proiecție este condiționată de menținerea de către statele membre ale UE a progreselor înregistrate în vederea îndeplinirii obiectivelor lor în materie de climă. De exemplu, guvernul german și-a stabilit obiectivul de a atinge neutralitatea climatică până în anul 2045.

Conform previziunilor studiului, până în 2030, se așteaptă ca Germania să aibă nevoie de aproximativ 650 TWh (terrawatt-oră) de gaze naturale, ceea ce reprezintă o reducere de aproximativ o treime față de nivelurile de consum înregistrate în 2021.